top of page

Kriston Adrienn Vinyasa FLOWer

Worshopok
Hangolódj rá a saját ritmusodra!

Már sokat hallottál a dinamikus jógairányzatokról, de még sohasem próbáltad ki? Már kipróbáltad, de túl gyors vagy túl bonyolult volt a sorozat és nem tudtad élvezni a gyakorlást? Kipróbáltad, de pozíciókat egymás után gyakorolva valahogy mégsem állt össze a kép? Akkor itt a helyed!

Most egy különleges gyakorlásra hívunk, amelyben az áramlás élményének megtapasztalásán és átélésén keresztül kapcsolódhatsz belső, mélyebb énedhez.

Az áramlásébresztő workshoppon az állandó mozgás, a folyamatos változás adottság, akárcsak az életben. Ezt a változást a belső ritmusodra hangolódva, saját természeted szerint cselekedve megélni, összhangba hozni a külsőt és a belsőt, már egy egészen más minőségű tapasztalás.

Shakti Mandala Flow

A teremtés Shiva és Shakti egyesülésével a női és a férfi elv összeolvadásával indul, ez hozza létre és tartja fent a világot. Az energia, a változás, a mozgás, shakti erejének megnyilvánulása. A tudatosság, az örök, a változatlan, a határtalan, a korlátlan, shiva minőségének kifejeződése
.
Ezen a workshopon a női princípiumot, a shakti-t hívjuk, ébresztjük, erősítjük. A mozgás, változás, rugalmasság, áramlás, lágyság, belső erő, befogadás, alkalmazkodás, szeretetteljesség, önátadás minőségeinek megélésén keresztül.

Az óra rendhagyó lesz, akárcsak maga a változás és a változatosság, hiszen ezt a témát minden irányból körbejárjuk majd. Minden szempontból. Szó szerint. :-) 

A matrac minden négyzetcentiméterét minden irányból birtokba vesszük és maximálisan kihasználjuk a rendelkezésre álló teret újabb és újabb nézőpontokat keresve. Sőt néha keressük a keretek túllépését és a keretnélküliséget, azaz, ha úgy tetszik a határtalanságot.

A gyakorlás vinyasa flow stílusú, azaz dinamikus, a napüdvözlet soraira épülő áramló jellegű, ahol tapasztalt kezdő vagy középhaladó szintű gyakorlásra számítasz.

Chandra Flow- Holdüdvözlet

A vinyasa flow sorozatai a napüdvözletre épülnek, de a kiegyensúlyozott gyakorláshoz érdemes a hold erejét és minőségéit is magunkba fogadnunk.

 

A workshopon a hold különböző aspektusait formázzuk meg testünkből átélve a növekvő hold, telihold, a fogyó hold és újhold szimbólumának érzelmi és mentális hatásait. 

A foglalkozás a saját női aspektusaid ébresztésére, mélyebb átélésére nyújt lehetőséget, mint a befogadás, a nyitottság, a hajlékonyság, rugalmasság, a befelé fordulás, elcsendesedés vagy az intuíció ébresztése.

A gyakorlatsort érdemes elsajátítanod és beépíteni a saját gyakorlásodba, amikor ezeket a minőségetek szeretnéd előtérbe helyezni vagy fejleszteni  valamint ha a menstruációs ciklusoddal összehangoltan szeretnél gyakorolni.

A chandra flow workshop egy vinyasa flow típusú gyakorlás, azaz folyamatos, lágy áramlásra készülj!

Gentle flow: Slow & Flow

Lassulj és áramolj! Zárd le a heted egy vasárnap esti tápláló, lágy, finom, tudatos átmozgatással, hogy feltöltődve induljon a következő héttel az új ciklus.

A lassú, regeneráló és tápláló gyakorlás kitűnő lehetőséget nyújt a hétköznapi rohanásból való kikapcsolódásra, lelassulásra valamint a feltöltődésre és megújulásra, ezért a Gentle flow órákon finom, lágy mozdulatokkal és maximális figyelemmel dolgozunk. 

Ez a fajta lágy áramlás segíti a mozgás folyamatában való tudatosságot és elmélyülést. Segíti önmagunk elfogadását. A felfedezés és a mély belső megélések élménye nem csupán fontos tapasztalatot ad a jógázás és a testtudat fejlesztése terén, de fizikai és lelki feltöltődést is jelent.

A tanfolyamon könnyed hullámzással, belemozgással ébresztjük a test áramlásait. Precízen és logikusan felépítve mozgatjuk át a főbb ízületeket, aktiváljuk a főbb izomcsoportokat. Tápláló, regeneráló pózokkal dolgozunk, sok-sok alátámasztással, biztonságos kivitelezéssel, melyek új szintre emelik az ismert gyakorlatok érzékelését.

A Gentle flow órát kezdő és haladó gyakorlóknak egyaránt ajánlunk és mindazoknak, akik az önmagukkal való szeretetteljes kapcsolatépítést és ápolást szeretnék gyakorolni.

- Kezdő jógázóknak azért, mert az óra fizikálisan jól felépített és mindenki számára követhető. A jógával most ismerkedők a megfelelő pozíciókban a szükséges eszközökkel megtámogatva élhetik át a test áramló energiáinak ébresztését, így tökéletes lehetőség a biztonságos gyakorlásra.

- Haladó gyakorlóknak azért, mert a belső figyelem ébresztésével alkalmuk nyílhat a jóga pózok finomabb energetikai és mélyebb lelki, mentális hatásainak megfigyelésére, és lehetőségük nyílik fejlődni ezen a téren.

Ambient flow
 hegedű inspiráció flow jógával

Hangolódj rá a belső ritmusodra és utazz a zene hangjaival! Hagyd, hogy a KÜLSŐ és a BELSŐ a rezgések segítségével összeolvadjon. Merülj el az EGYÜTT érzésben, az EGYSÉG élményben.

A zene, a ritmus az egyik legősibb önkifejezési, közösségi és gyógyító forma. Közvetlenül belülről hat, sokszor a nélkül, hogy értenénk vagy meg tudnánk magyarázni, mégis mindennél valóságosabban működik. 

A flow gyakorlás a test áramlatkeltő képességeit ébreszti és használja a mélyebb kapcsolódáshoz és a testi-lelki harmónia kialakításához. 

Az élőzenés meditatív flow gyakorlásban egyszerre dolgozunk kívülről befelé és bentről kifelé.

A mély ihletettségből született, gyönyörű hegedű improvizációk kívülről segítenek a belső, mélyebb hangolódásban, a finom flow gyakorlatok pedig belülről indulva fejeződnek ki belőlünk újabb és újabb formákba öntve a testet. 

A meditatív flow gyakorlás kiválóan felkészíti a testet és az elmét a workshopot megkoronázó hang-relaxációra, ahol teljesen feloldódhatsz a hangokban és rezgésekben.

A különleges workshopra a zenére, belső elmélyülésre nyitott kezdő és haladó gyakorlókat egyaránt szeretettel várunk!

Bevezetés a meditációba

A meditáció az elme lecsendesítésének gyakorlata, a belső békesség elmélyítésének folyamata. Ismerd meg a meditációhoz vezető utat Kriston Adriennel!


Egész nap sok-sok megoldandó feladat zúdul ránk, valamint életünk logisztikai és erőforrás menedzselésével kapcsolatos döntések sorozata vár.

Elemzünk, mérlegelünk, kockázatokkal, félelmekkel, hiedelmek és meggyőződések belső lenyomataival dolgozunk. E mellett sokat vívódunk érzelmi, lelki életeseményeink feldolgozásával, megértésével, elfogadásával.

Mentálisan és érzelmileg gyakran túlterheltek vagyunk a munkahelyünkön, az emberi kapcsolatainkban, családi, társadalmi szerepeinkben és a magánéletünkben is.

Ebben a mentális forgalmi dugóban sokszor irányt vesztünk és elhomályosul a "belső GPS" iránymutatása. Az érzelmi dzsungelben pedig előfordul, hogy nem látjuk a fától az erdőt.

A meditáció gyakorlása segít a gondolati és érzelmi lenyomatok kitisztításában és az elcsendesülés folyamatában.

Ez valóban egy folyamat, ahol lépésről-lépésre, a test felkészítésén, a figyelem fókuszálásán, az egyszerre elengedett, de koncentrált állapotok megélésén át haladunk a csendesség felé.


A bevezető workshopon rövid elméleti ízelítő után, néhány fizikai és relaxációs gyakorlattal, a test megtisztításával, előkészítésével dolgozunk. Végül pedig egy biztonságos és könnyen elsajátítható meditációs gyakorlattal koronázzuk meg ezt a befelé vezető, elmélyülő folyamatot.

Napfivér Holdnővér
Napüdvözlet és Holdköszöntés dupla workshop

Nap: Az életenergia ébresztése
Hold: Az önelfogadás művészete 

A Nap és a Hold nem pusztán távoli égitestek, hanem olyan külső erők, minőségek, jelenségek amelyeken keresztül megfigyelhetjük, megérthetjük saját, belső, érzelmi, tudati folyamatainkat is. A körülöttünk lévő erők, jelenségek külső lenyomatai annak, ami bennünk van. Ami kint az bent. Ami fent az lent.
A NAP az erő, az állhatatosság, a fény, a tűz, a tudatosság szimbóluma. Míg a HOLD a befogadás, lágyság, elfogadás, megértés, egybeolvadás, vonzás, empátia megtestesítője.
Az egyik fűt, a másik hűt. Mindkettőnek megvan a helye és az ideje az életünkben. De mikor és hogyan alkalmazzuk e kettőt az életünkben? Hogyan hozható a két pólus harmóniába?

A Napüdvözlet és a Holdköszöntés a két legismertebb és legelterjedtebb összefüggő sorozat a jógában. A dupla workshopon nemcsak megismerkedhetsz a két teljes alapsorozat ászanáival, hanem nagy hangsúlyt kap a biztonságos gyakorlás és a gyakorlatok saját szintednek megfelelő kivezetése. A pontos fizikai megközelítésen túl kiemelt szerepet kap a légzés, a figyelem vezetés, a mentális munka és a megfelelő attitűd és hozzáállás is.


Mire számíthatsz?
Mindkét alkalommal bevezetést kaptok a napüdvözlet és a holdköszöntés gyakorlatának hátteréről, jótékony hatásairól, hogy mikor és hogyan érdemes gyakorolni. A bemelegítés után részletesen vesszük a sorozatokat felépítő testtartásokat és az esetleges személyre szabott módosításokat. Megtanuljuk és gyakoroljuk a teljes sorozatot, hogy haza tud vinni a fejedben és a testedben is. Mélyítjük az egyes sorozatok megismerését energetikai, érzelmi és mentális szempontból is.A sorozatról írásos emlékeztetőt is kaptok az otthon gyakorlás támogatásához.


Kinek ajánljuk?
Kezdőknek, akik szeretnének megismerkedni a két legelterjedtebb jóga sorozattal
Azoknak, akik szeretnék megerősíteni az otthoni gyakorlásukat komplex gyakorlatsorokkal
Középhaladóknak, akik szeretnék pontosítani a legfontosabb ászanákat kivitelezését valamint mélyíteni a gyakorlatok fizikai, energetikai, mentális hatásait
Akik szeretnének alternatívákat (könnyítéseket vagy nehezítéseket) kapni a sorozatok testtartásaihoz
Akik érdeklődnek a napüdvözlet és holdüdvözlet elméleti háttere, aspektusai, hatásai, mélyebb rétegei, története iránt is

Fly&Flow
Aerial jóga bevezető workshop

A ‘Fly & Flow’ órán a flow-t, az áramlás élményét a talajról felemelkedve a levegőben is keressük, minden értelemben új dimenziót adva a gyakorlásnak és tapasztalásnak.

Segítségedre lesz ebben egy biztonságosan rögzített, rugalmas selyem anyag, a hammock hinta.

Nem kell hajlékonynak, akrobatának vagy nádszál vékonynak lenned, hiszen ez az anyag segít, erősít, támogat abban, hogy meg tudd tapasztalni a felemelkedést. :)

5 fontos érv, hogy miért érdemes kipróbálnod és gyakorolnod az aerial jógát:

1.) Az anyag segít abban, hogy a klasszikus jóga ászanákban jobban elmélyülj, megérezd az erővonalakat, az egyes pózokban történő aktivitásokat.

2.) Bizonyos pózok lebegő (aerial) változatai kiváló előkészítő pózok, azaz segítenek abban, hogy a nehezebb, sokszor elérhetetlennek tűnő pózok áldásos hatásait biztonsággal megtapasztalhasd és felkészíti a testet arra, hogy egyszer majd segédeszközök nélkül is fel tudd venni.

3.) Az anyag mozgása, instabilitása miatt egyes pózokban extra erőket és aktivitásokat ébreszt a testben, fejlesztve ezzel az izomzatot és az egyensúlyérzéket, intenzív stimulust adva az idegrendszernek.

4.) Az antigravitációs hatás csökkenti, puhítja a testre ható terhelést, így segíti a pózokban az elmélyülést, nagyobb megnyílást tesz lehetővé, valamint fokozza az izmok, ízületek mobilitását.

5.) Végül, de nem utolsó sorban az anyag segít újra felébreszteni a gyermeki éned. A gyakorlás során a mozgás, a lógás, a hintázás, a tanulás, a kísérletezés kíváncsi, felszabadító örömét tapasztalhatod meg.


A bevezető workshop célja, hogy megismerkedjünk egy új jóga eszközzel, a rugalmas selyem anyaggal vagy hammock-kal.

A felkészülés, előkészületek és a bemelegítés után megtapasztalhatod, hogy a hagyományosan talajon végzett ászanákat, hogyan támogatja az anyag, hogyan segít megérezni az aktivitásokat és hogyan teljesíti ki az elmélyülést az egyes pózokban.

A bevezető óra része, hogy biztonsággal átélhesd a kifejezetten aeriel jógára fejlesztett fordított- és repülő pózok élményét és áldásos hatását, megtapasztalva a könnyedséget és a játékosságot az egyébként nehéz és sok felkészülést igénylő pózokban.

Az órát egy pihentető és tápláló anyaméh relaxációval zárjuk az anyag puha ölelésében.

Beszélgetünk a levegő elemről is, és arról, hogy az aerial jóga gyakorlás milyen minőségeket ébreszt, táplál bennünk és mindezt hogyan kapcsolhatod, alkalmazhatod a mindennapi életedben.

Workshop
Tanfolyamok

Tanfolyamok

Bevezetés a dinamikus jógába

5 alkalmas tanfolyam

 

Már sokat hallottál a dinamikus jógairányzatokról, de még sohasem próbáltad? Már kipróbáltad, de túl gyors, vagy túl bonyolult volt a sorozat és nem tudtad élvezni a gyakorlást? Akkor itt a helyed! 

 

Egy különleges tapasztalásra hívlak, amelynek célja, hogy a dinamikus jóga sorozatain keresztül, egy biztonságosan és körültekintően felépített tanfolyami rendszerben megtapasztalhasd az áramlás élményét és ennek átélésén keresztül közelebb kerülj belső, mélyebb énedhez.

 

A dinamikus jóga kiválóan tisztítja és edzi a testet változatos és mozgalmas testtartások sorozatával, miközben folyamatosan éberen tartja és fejleszti a belső figyelmet és a koncentráció képességét.

A folyamatos, tudatosan végzett mozgás és légzés segítségével az elme állandó zakatolásának lecsendesítésén dolgozunk, hogy megnyissuk a teret lényünk békésebb, bölcsebb, harmonikusabb része felé. E folyamat további pozitív hozadéka, hogy elménk is hatékonyabb munkára lesz képes.

 

Minden gyakorlást egy rövid tematikus bevezetéssel kezdünk, majd ráhangolódás, bemelegítés következik. Azután a dinamikus sorozatok segítségével gyakorlunk, majd relaxációval zárjuk az órát.

 

 

Bevezetés a kartámaszos egyensúlyi ászanákba I.

4 alkalmas középhaladó vinyasa flow tanfolyam

Te is képes vagy rá! Élvezd a repülés szabadságát!

Ha már egy ideje jógázol, a tested elkezdett megerősödni és rugalmassá válni, akkor itt az ideje, hogy új dimenziókat nyiss a gyakorlásodban! Az alkarodra, tenyeredre támaszkodva tapasztalj meg egy új perspektívát, egy új nézőpontot! Engedd el az önkorlátozó hiedelmeidet, nyiss szabad utat a fejlődésnek! Használd az erődet, a rugalmasságodat, az egyensúlyi és koncentrációs képességedet, elemelkedj a talajtól, hogy felemelkedhess egy másik világba. A repülést idéző ászánák (varjúpóz, daru póz stb.) segítségével tapasztald meg tanulás játékosságát valamint a fizikai, mentális korlátokból való felszabadulás örömét!

 

Ezen a tanfolyamon a vinyasa flow felépítésének megfelelően lépésről –lépésre haladunk a kartámaszos pózok tanulásában az egyszerűbbtől az összetettebb gyakorlatokig. Alapos és precíz előkészítéssel, sok-sok rávezetéssel, ki-ki a saját tempójában, biztonsággal gyakorolhat és fejlődhet ezekben a kihívásokkal teli gyakorlatokban. Ismétlődő és mélyülő sorozatok segítségével készítjük fel a testet és az idegrendszert az új impulzusok elsajátítására, befogadására.

Sokat foglalkozunk az egyensúly fejlesztésével valamint a figyelem és a koncentrációs képesség növelésével.

Az intenzív gyakorlásban a karok, csukló, a váll felkészítése mellett nagy szerepet kap a hát- és core izomzat fejlesztése is.

 

Főbb témák a 4 alkalommal:

 • Kakasana, bakasana

 • Parsva basasana, parsva bhuja dandasana prep.

 • Eka hasta bhujasana, astha varkasana

 • Eka pada koundinyasana I, II

 

Itt a helyed, ha

 • ha szeretnél bevezetést kapni valamint precízen és biztonságosan elsajátítani a kartámaszos ászánák alapjait

 • ha szereted az intenzív, dinamikus gyakorlást és keresed a nagyobb kihívásokat jelentő gyakorlatokat, sorozatokat

 • ha nyitott vagy új dolgok tanulására, az egyensúlyi játék örömére, önmagad felszabadítására

 • ha szeretnél dolgozni a félelmeiddel és egy lépést tenni a mentális korlátaid kezelésében

 • ha szeretnéd megtapasztalni a mozgásban, a változásban létrejövő önátadás élményét (flow)

 

 

 

Vinyasa Flow Yoga Oktatóképzés

Az egy hetes oktatói gyakorlat során elsajátíthatod a vinyasa flow óratartás alapjait, legfontosabb elveit. Megtanulhatod a biztonságos gyakorláshoz szükséges óratervezés és felépítés technikáit, valamint a tematikus és kreatív sorozatok alkotásának művészetét. Elsajátíthatod a vinyasa flow óratartás pedagógiáját és az instrukció adás legfontosabb elveit.

Főbb témák:

 • A vinyasa flow kialakulása, a flow elmélete, mitől lesz áramló a gyakorlás

 • A napüdvözlet sorozatai, története, különböző aspektusai, napüdvözletekre épülő sorozatok, a vinyasa jelentősége

 • Biztonságos gyakorlás, óratartás és instruálás a dinamikus és flow órákban

 • A légzés jelentősége, élettani hatásai, ujjai pranayama

 • A tematikus órafelépítés alapjai, csúcsgyakorlatos és kreatív szekvenciák

 • A mentális és érzelmi témával való munka a flow gyakorlásban

 • A kiegyensúlyozott gyakorlás és a holdüdvözlet sorozat

A tanfolyam kifejezetten gyakorlatorientált, intenzív közös gyakorlást, elméleti ismereteket és oktatói gyakorlati elemeket egyaránt tartalmaz a magabiztos oktatói alapok elsajátításához. A vizsgázott, végzett hallgatói a Purnam Jógaoktatói akadémia oklevelét kapják.


Kinek ajánljuk:

 • Hatha jóga alapokkal és ismeretekkel rendelkező oktatónak és haladó gyakorlóknak

 • Mozgás, sport és fitness oktatóknak

 • Jóga gyakorlóknak, akik szeretnék színesebbé tenni vagy új megvilágításba helyezni saját gyakorlásukat

A tanfolyamot tartja: Kriston Adrienn és Czeizler Krisztina


A tanfolyam azoknak a már végzett jógaoktatóknak vagy épp képzésen részt vevőknek szól, akik érdeklődnek a Vinyasa Flow Yoga iránt és szeretnék azt a meglévő Hatha Jóga alapokat felhasználva oktatói szintre emelni.

Gentle Flow Jóga Tanfolyam

5 alkalmas tanfolyam, 

gentle flow, slow flow és restorative yin jellegű jóga gyakorlás

Egész nap pörgésben, sok -sok impulzusban vagy stresszben éled az életed? A nap végén a mozgásban a felölődést és nem a további terhelést keresed? A hosszan kitartott testtartásokban nehezen tudod megőrizni a belső figyelmed? Akkor itt a helyed!

Finom, lágy áramlások, gyengéd mobilizálás, a testi és lelki feltöltés.

A tanfolyamon könnyed hullámzással, belemozgással ébresztjük a test áramlásait. Átmozgatjuk a főbb ízületeket, aktiváljuk a főbb izomcsoportokat, finoman fokozzuk a keringést és az anyagcsere folyamatokat. Majd tápláló, regeneráló pózokkal dolgozunk, sok-sok alátámasztással, biztonságos kivitelezéssel, hogy a figyelmet a belső munkára és a mély megélésre irányíthassuk.

A tanfolyamot minden gyakorlói szinten, (kezdőtől a haladóig) ajánljuk mindazoknak, akik a hétköznapi rohanásból kikapcsolódást, feltöltődést, önmagukkal való kapcsolatépítést és ápolást szeretnék gyakorolni.

Életünk Áramlása Tanfolyam

7 élethelyzet/életfeladat/élettéma – 7 flow jóga gyakorlás –7 alkalmas tanfolyam

Mottó: Mint a Duna folyik az életünk... Van amikor könnyű meglovagolni a hullámzó vizet de van, amikor egy-egy helyzetben megrekedünk, gátakba ütközünk. Máskor meg örvények, forgók kerekednek, aztán meg állóvízzé lassul a történet. Sehogy se jó. Mégis minden így jó. De a legjobb mégiscsak Egységben. Áramlásban.

Ezen a 7 alkalmas tanfolyamon a mindennapokban alkalmazható tudást szeretnénk nyújtani, amely mint egy praktikus eszköztár vagy házi gyógymód segít téged, hogy egy-egy kibillent állapotodból, egy élethelyzeti nehézségből megtaláld a kivezető utat. A tanfolyamon a jóga komplex eszközeit és lehetőségeit alkalmazzuk, hogy egy adott élethelyzetben az önvizsgálat, felismerés, megértés, felelősségvállalás és megfelelő cselekvés fázisain végighaladva a teljesség és az önazonosság felé haladj.

A tanfolyamon 7 önálló jóga sorozatot sajátíthatsz el, azok elméleti és gyakorlati felépítésével, a rávezető valamint a szükséges képesség és készség fejlesztő gyakorlatokkal. Minden alkalommal számíthatsz vinyasa flow stílusú gyakorlásra, ászana analízisre valamint elméleti megközelítésre, beszélgetésre az adott témában. A fizikai gyakorlás mellett kiegészítő önismereti, relaxációs, meditációs tisztító és kontemplatív gyakorlatok is a tanfolyam részét képezik.

A tanfolyam vinyasa flow stílusú, de hatha alapokon nyugszik, így a statikus és a dinamikus irányzatok gyakorlói egyaránt örömüket lelhetik a gyakorlásban.

Tervezett élettémák:

 • Életcélok kijelölése, megtalálása, célra tartás

 • A nagy váltás: Elhatározás, bátorság, kilépni, meglépni

 • Félelmek börtönében, aggodalmak, személyes akadályok

 • Kapcsolatok, másokhoz kapcsolódni, bizalom, EGYÜTTlét-egyedülLÉT

 • Kreativitás, alkotókészség

 • Szabadság, felszabadulás, önmegvalósítás, önazonosság

 

Kinek ajánljuk?

 • jógaoktatóknak az óráik szintesítésére és gyakorlóik személyre szabott oktatásra

 • középhaladó gyakorlóknak (nemcsak vinyasa flow stílusban!), akik az otthoni gyakorlásukat szeretnék megerősíteni, új szempontokkal bővíteni illetve a saját élethelyzetükhöz, személyes testi és lelki folyamataikhoz igazítani

 

Mire számíthatsz?

 

 • 7 önálló, különálló áramló sorozatot sajátíthatsz el, amelyet a megfelelő élethelyzetben alkalmazhatsz, gyakorolhatsz, oktatóként pedig alkalmazhatod tanítványaid körében

 • Az adott sorozathoz tartozó rávezető és képesség és készség fejlesztő gyakorlatokra

 • A vinyasa flow típusú jóga gyakorlás mellett tisztító, meditációs és relaxációs gyakorlatok is előkerülnek

 • Aktív önismereti munkára, kontemplációs és önismereti feladatokra

Bevezetés a vinyasa flow világába, az áramlás jógájába

8 alkalmas tanfolyam

Már sokat hallottál a dinamikus jógairányzatokról, de még sohasem próbáltad ki? Már kipróbáltad, de túl gyors vagy túl bonyolult volt a sorozat és nem tudtad élvezni a gyakorlást? Akkor itt a helyed!

Egy különleges tapasztalásra hívlak, amelynek célja, hogy a dinamikus, vinyasa flow jóga sorozatain keresztül, egy biztonságosan és körültekintően felépített tanfolyami rendszerben megtapasztalhasd az áramlás élményét és ennek átélésén keresztül közelebb kerülj belső, mélyebb énedhez.

A vinyasa flow jóga kiválóan tisztítja és edzi a testet változatos és mozgalmas testtartások sorozatával miközben folyamatosan éberen tartja és fejleszti a belső figyelmet és koncentráció képességét.

A vinyasa flow jóga dinamizmusa nem a gyorsaságon, kapkodáson alapul, hanem a minden élőben ott lüktető mozgáson és pulzáláson.

A tanfolyam tematikusan, lépésről-lépésre vezet be a dinamikus jóga világába, hidat képezve a statikus , hatha típusú gyakorlás és a dinamikusabb vinyasa típusú gyakorlás között.

A folyamatos, tudatosan végzett mozgás és légzés segítségével az elme, állandó zakatolásának lecsendesítésén dolgozunk, hogy megnyissuk a teret lényünk békésebb, bölcsebb, harmonikusabb része felé.

Minden gyakorlást egy rövid tematikus (elméleti) bevezetéssel kezdünk, majd ráhangolódás és alapos bemelegítés következik. Ez után dinamikus sorozatok segítségével gyakorlunk majd relaxációval zárjuk az órát.

Főbb témák a 8 alkalommal:

 • a dinamikus mozgás élettani hatásai

 • a légzés és a mozgás egysége

 • ritmus és a tempo jelentősége

 • összekötő elemek, vinyasa szerepe a gyakorlásban

 • napüdvözlet sorozat és azok változatai

 • flow, az áramlás élmény létrejötte és feltételei

 • spirális sorozatok gyakorlásának fizikai és mentális szerepe

 • az önfeledtesség és az önátadás élménye

 

Itt a helyed, ha

 • még sohasem próbáltad a dinamikus, vinyasa flow jógát, de egy biztonságos és precízen felépített tanfolyami gyakorlásban szeretnéd elkezdeni

 • ha már egy ideje gyakorolsz hatha jógát és szeretnél ráérezni a dinamikus és a statikus kondicionálás közötti különbségekre fizikai és energetikai szinten

 • ha szeretnéd fejleszteni a rugalmasságodat, állóképességedet és koncentrációs képességedet

 • ha szeretnéd megtapasztalni a mozgásban, a változásban létrejövő önátadás élményét (flow)

Elvonulások, táborok

Meditációs elvonulás

Megtanulhatod a relaxáció és a meditáció különböző módszereit és azokat az előkészítő gyakorlatokat, amelyekkel képes lehetsz sikereket elérni a meditációban.

 

A programokból:

 

 • légzőgyakorlatok és pranayama gyakorlatok

 • meditáció előkészítő gyakorlatok fizikai, energetikai és mentális szinten

 • mélyrelaxációs gyakorlatok

 • kontemplációs gyakorlatok

 • beszélgetések filozófiáról és életmódról

 • séta az erdőben

 

Ha szeretnél egy kis csendességet és békét, akkor erre a legjobb pillanat lesz a téli erdő közepén elvonulva a meditációt gyakorolni egy ősi kolostor romjainak a szomszédságában.

Float & Flow SUP jóga hétvége

ÁRAMLÁS FÖLDÖN & VÍZEN - Kriston Adriennel és Uracs Amival

A 2,5 napos közös együttlét igazi nyári, felszabadító élmény, amelynek fő témája ezen a hétvégén a VÍZ, a mozgás, a megtisztulás, az elengedés, a feltöltődés és az ÁRAMLÁS.

A közvetlen Balaton melletti bázisunkon minden eszközzel, minden érzékre kívánunk hatni, hogy kiszakadj a hétköznapokból.

Elringatunk földön és vízen... 

Reggelenként pranayama és meditáció vár a csodás víz mellett. Majd dinamikus, intenzív, áramlással teli gyakorlásra számíthattok a napüdvözlő beach flow-ban. Aztán finom és egészséges ízekkel, frissítőkkel várunk Benneteket majd még közelebb kerülünk a vízhez és a SUP deszkáé lesz a főszerep.

A SUP túra és a SUP jóga órák között a parton lazíthattok vagy bejelentkezhettek egy energetizáló, regeneráló shiatsu masszázsra.

A nap folyamán megismerkedhettek a zöldturmixok, vegetáriánus ételek elkészítésével és hasznos tudnivalókkal is.

Este közös beszélgetés a víz elem minőségeiről, hogy ez hogyan van jelen a mindennapi életünkben, hogyan hat, mit okoz ennek az elemnek a harmóniája vagy kibillenése.

Érezzétek meg testetek & lelketek egyensúlyát, tapasztaljátok meg izmaitok új fajta erejét, oldódjatok fel az egységben a jóga és a Balaton segítségével! 

Mindezt egy intim hangulatú, szűk körű hétvége során, ahol megismeritek a SUP sportot és reményeink szerint a SUPyoga szerelmesévé váltok! :)

Tervezett program:*


1. nap (péntek)
16:00-tól  Érkezés
19:00-      Ismerkedés a deszkákkal, Sunset SUP: naplemente és koccintás a Balaton közepén

2. nap (szombat)
7:30-8:00     Meditációs és légzőgyakorlatok a Balaton parton Adrival
8:00-9:30    Napüdvözlő beach flow jóga Adrival
10:00-11:00 Zöld turmix reggeli (0,3 l energizáló vagy 0,5 l méregtelenítő

                      smoothie) & relax
11:00-14:00  SUP túra Amival 
14:00-16:00 Strandolás &relax& shiatsu&frissítő italok
16:00-17:00  Vegán uzsonna közös elfogyasztása
19:00-20:30 SUPyoga - a naplementében Amival
20:30 után     Együttlét & kötetlen beszélgetés a „tűz” (fáklyák) körül. :)

2. nap (vasárnap)
7:30-8:00     Meditációs és légzőgyakorlatok a Balaton parton Adrival
8:00-9:30     Napüdvözlő beach flow jóga Adrival
9:00-10:00  Zöld turmix reggeli (0,3 l energizáló vagy 0,5 l méregtelenítő

                      smoothie) & relax
10:00-11:30  SUPyoga - a napfényben Amival
11:30-14:00  Strandolás &relax&shiatsu& frissítő italok
14:00-17:00 SUPtúra Amival, SUPpicnic vegán uzsonnával
17:00-tól       Strandolás &relax, hazautazás…

 

* A programot az aktuális időjárási viszonyokhoz igazítva, a lehető legoptimálisabban tervezzük.
 

Slow&Flow
Vinyasa Flow jógatábor

Ez a 4 nap a Te időd! Együttlét, feltöltődés és mély önismeret! Újulj meg a csendességgel, meghittséggel és szeretettel átitatott Somogyvámoson, a Krisna-völgy szomszédságában.

Az elvonuláson napi 4 jóga- és önismereti foglalkozásra számíthatsz. Reggelente légző- és pranayama gyakorlatok mellett a meditációra előkészítő gyakorlatokkal indítjuk a napot. Majd vinyasa flow típusú jógagyakorlásra számíthattok. Délutánonként műhelymunkák várnak: előadások, beszélgetések, önismereti foglalkozások, ászana elemzések, anatómiai ismeretek; este pedig elcsendesítő gyakorlás, lassú, lágy áramló jóga, resztoratív (tápláló, feltöltő) gyakorlatok, jóga nidra és tisztító mantra gyakorlás. Részletes, tematikus program hamarosan.

Látogatást teszünk Krisna-völgybe, a béke szigetére, ahol egy kis ízelítőt kaphatunk India világából, hangulatából. Napfürdőzünk és igény szerint csobbanunk a szállás úszómedencéjében, kis kirándulást is teszünk a környéken.

Csodás környezetben, egészséges és tápláló ételekkel, meseszép helyszínen várunk minden feltöltődni vágyó kezdő és haladó gyakorlót.

A tábort vezetik:
Kriston Adrienn RYT-500, hatha- és vinyasa flow jóga- és meditáció oktató 
Wollaston Erika, hatha- és vinyasa flow jógaoktató

Helyszín:
Rádhé Resort & Syám Meditációs és Rendezvényközpont, Somogyvámos 
http://www.radheresort.hu/

Elhelyezés:
3-4 ágyas szobákban, egy légterű stúdió apartmanokban vagy 2 hálószobás dupla fürdőszobás családi apartmanokban. Minden apartman új építésű, provence-i stílusban berendezett, felszerelt mini konyhával, pihenő terasszal rendelkezik. 

Bennünk élő Istennők
Vinyasa Flow jógatábor és Krisna-völgyi Búcsú

Ez a 4 nap a Te időd! Együttlét, feltöltődés és mély önismeret! Újulj meg a csendességgel, meghittséggel és szeretettel átitatott Somogyvámoson, a Krisna-völgy szomszédságában.

Ebben a vinyasa flow táborban egy belső utazásra invitálunk, amihez a Déviket, az Istennőket hívjuk segítségül.

Belső tapasztalásunk fókuszába a női minőségek ébresztése és ápolása kerül, a mitológiai Istennők, és az általuk képviselt erők segítségével (Laksmi, Saraswati, Parvati, Káli, Durga, Radhe). Keressük a találkozást, a kiteljesedést a bennünk lévő Tápláló Anya, Bölcs Asszony, Szenvedélyes Szerető, Csacsogó Kislány, Gyönyörű Hölgy, Női harcos archetípusokkal. Vizsgáljuk a női szerepekhez való viszonyunkat, az egyes szerep-lehetőségeinket és esetleges szerep-konfliktusainkat is.

Kiemelt program: Krisna-völgyi Búcsú és az isteni házasságkötés

Csodás környezetben, egészséges és tápláló ételekkel, meseszép helyszínen várunk minden feltöltődni vágyó kezdő és haladó gyakorlót.

A tábort vezetik:
Kriston Adrienn RYT-500, hatha- és vinyasa flow jóga- és meditáció oktató 
Wollaston Erika, hatha- és vinyasa flow jógaoktató

Helyszín:
Rádhé Resort & Syám Meditációs és Rendezvényközpont, Somogyvámos 
http://www.radheresort.hu/

Elhelyezés:
3-4 ágyas szobákban, egy légterű stúdió apartmanokban vagy 2 hálószobás dupla fürdőszobás családi apartmanokban. Minden apartman új építésű, provence-i stílusban berendezett, felszerelt mini konyhával, pihenő terasszal rendelkezik. 

Fly&Chill Aerial jóga tábor

Az aerial jóga szerelmese vagy? Még sohasem próbáltad és végre szeretnéd kipróbálni a lebegést és repülést? Testi, lelki fejlődésre, feltöltődésre vágysz? Kicsit kiszakadnál a városból és a természet csendjébe merülnél? Akkor ez az elvonulás a Pilisben Neked szól!

Ez alatt a hosszú hétvége alatt megismerkedhetsz az Aerial jóga alapjaival. Lépésről lépésre, biztonságosan kapsz bevezetést a lebegő testhelyzetekbe. Átélheted a fordított- és a repülő pózok élményét és áldásos hatását, megtapasztalhatod a könnyedséget és a játékosságot az egyébként nehéz és sok felkészülést igénylő pózokban is. Továbbá megtapasztalhatod a feltöltődés, regenerálódás és az erőfeszítés nélküli aktivitások csodáját. Az órákat mindig pihentető és tápláló anyaméh relaxációval zárjuk az anyag puha ölelésében.

A részvételhez semmilyen korábbi Aerial jóga, vagy jógatapasztalat nem szükséges!

A napi két Aerial órán a jóga két aspektusában a Fly & Chill (azaz Ha-Tha, Nap-Hold, jin-yang) minőségében mélyülhetsz:
• a délelőtti órák az aktivitás, a repülés, a kihívás keresés jegyében telnek majd (fly, yang, aktív aspektus),
• míg a késő délutáni órákon a táplálás, a gyógyítás, a mélyülés, a passzív nyitások, nyújtások (chill, yin, befogadó minőség) hatását élheted át.

Reggelente kontemplációs és légzőgyakorlatokkal várlak a csodás természeti környezetben. Délutánonként kirándulunk a Pilisi erdőben, felkapaszkodunk a magasságba és a kilátóból nézünk rá a tájra, illetve részt vehetsz vízi jóga és vízi mandala készítésben is a panzió hűsítő medencéjében.

Esténként közös beszélgetésekhez, önismereti játékokhoz csatlakozhatsz.

Szállás a Cosmos ökopanzióban, ahol megújuló energia felhasználásával, öko kertészettel igyekeznek a természeti kincsekre vigyázni, és ahol a csodás környezetben napi háromszori, bőséges vegetáriánus étkezés vár. (Esetleges ételallergiát kérlek előre jelezzétek!) Az elhelyezés kétágyas szobákban. A panzióhoz a Pilisre néző kert tartozik kerti pihenő bútorokkal és strand medencével a tökéletes nyári kikapcsolódáshoz és hűsöléshez, valamint ping-pong asztal és tágas közösségi terek várnak az együtt-léthez, játékokhoz és beszélgetésekhez.


Neked ajánljuk, ha:
• szeretnél kipróbálni és felfedezni egy új közeget, egy új mozgásformát és képességeidet, készségeidet egy új utak megismerésében fejleszteni
• szeretnél növekedni a testtudatosság, fókuszáltság, önkontroll és teherbírás minőségekben
• szeretnéd a nézőpontodat tágítani, határaidat megismerni és esetleg a bizalom és a bátorság építésén és félelmeid megszelídítésén dolgozni
• kikapcsolódásra, feltöltődésre, elmélyülésre, a természet közelségére vágysz
• szeretnéd önmagad megismerését és fejlesztését egy különleges mozgásformán keresztül és a jóga eszközeinek segítségével mélyíteni
• szereted és vágyod a játékosságot, szeretnél gyermeki én-edhez kapcsolódni és táplálni őt

Az ár tartalmazza a szállás, napi háromszori vegetáriánus étkezés és a teljes program (napi két Aerial jóga, reggeli kontemplációs és pranayama gyakorlatok, vízi jóga, kirándulás, esti önismereti programok) költségét, valamint a hammock hintákat is biztosítjuk számodra.

Utazás egyénileg illetve "telekocsis" rendszerben, aminek a megszervezésében segítünk.

Maximális létszám: 10 fő

A részvételhez semmilyen korábbi Aerial jóga, vagy jógatapasztalat nem szükséges!

Elvonulások, táborok
Oktatóképzés

Oktatóképzések

2 in 1  - Hatha és Vinyasa Flow Jóga Oktatóképzés egyben
YA-RYT 200 Hatha Yoga diplomával és külön VFY diplomával

A jóga kiegyensúlyozott gyakorlásakor egyaránt gyakoroljuk a dinamikus és statikus módozatokat.

Azok számára, akik nem csak professzionális szinten szeretnének oktatni, de a statikusság és az áramlás gyakorlataival egyaránt szeretnék segíteni a hozzájuk fordulókat, aktuális állapotukhoz, élethelyzetükhöz, sorsfeladataikhoz igazodva, alkalmazva a jóga sokszínűségét!

Az oktatóképzés olyan ismeretanyagokkal egészül ki, amelyek nagyban segítik és támogatják a hatékony és kellemes jógaórák megtartását.

Olyan tantárgyakkal találkozhatsz, amelyeket még jógaoktatóképzésen nem láthattál, a szokásos tantárgyak pedig új megközelítésben kerülnek terítékre. Az ászanák részletes elemzésétől, az oktatás sokféleségén és eszköztárán keresztül, a jóga igazán széleskörű megéléséig a statikus és az áramló technikák áldásának együttes segítségével!

A tanfolyamra jelentkezés feltétele minimum 1 éves jóga gyakorlás. Ha még nem jógáztál, kérjük a Jóga Alaptanfolyam iránt érdeklődj nálunk! 

 

A tananyagból:

 

 • A jóga részei és története

 • Jóga anatómia

 • Ászanák elemzése

 • A helyes instrukciók felépítése

 • Az igazítások és a nem verbális instrukciók és alkalmazásuk

 • Oktatástechnika

 • Órafelépítés és tematikák

 • Jóga pedagógia

 • Jóga filozófia, stb.

 • Vinyasa Flow témák: Tattwa Flow, Chakra Flow, Shakti Flow, Warrior Flow, Napüdvölzet, Holdköszöntés, stb.

 

A tanfolyam 260 jelenléti órával és korlátlan gyakorlási lehetőséggel a Purnam Stúdióban valamint egy 5 naps táborral együtt teljes.

Fontos:

 • A tanfolyam alatt korlátlan számban lehet részt venni hatha jóga és VFY órákon a Purnamban.

 • A tanfolyam RYT 200 nemzetközi diplomával zár.

 • Jógaoktatóknak a Vinyasa Flow rész oktatói továbbképzés formájában külön is elvégezhető, amely vinyasa flow jógaokató diplomát ad.

 

Tartják:

Bálint János, vezető Hatha Jóga oktató, oktatóképző tanár, meditáció oktató (YA E-RYT 500), Kriston Adrienn és Czeizel Krisztina YA 500 órás végzettségű hatha és vinyasa flow jógaoktatók.

Vinyasa Flow Jóga Oktatói Továbbképzés

Az egy hetes oktatói továbbképzés során elsajátíthatod a vinyasa flow óratartás alapjait, legfontosabb elveit. Megtanulhatod a biztonságos gyakorláshoz szükséges óratervezés és felépítés technikáit, valamint a tematikus és kreatív sorozatok alkotásának művészetét. Elsajátíthatod a vinyasa flow óratartás pedagógiáját és az instrukció adás legfontosabb elveit.

Főbb témák:

 • A vinyasa flow kialakulása, a flow elmélete, mitől lesz áramló a gyakorlás

 • A napüdvözlet sorozatai, története, különböző aspektusai, napüdvözletekre épülő sorozatok, a vinyasa jelentősége

 • Biztonságos gyakorlás, óratartás és instruálás a dinamikus és flow órákban

 • A légzés jelentősége, élettani hatásai, ujjai pranayama

 • A tematikus órafelépítés alapjai, csúcsgyakorlatos és kreatív szekvenciák

 • A mentális és érzelmi témával való munka a flow gyakorlásban

 • A kiegyensúlyozott gyakorlás és a holdüdvözlet sorozat

A tanfolyam kifejezetten gyakorlatorientált, intenzív közös gyakorlást, elméleti ismereteket és oktatói gyakorlati elemeket egyaránt tartalmaz a magabiztos oktatói alapok elsajátításához. A vizsgázott, végzett hallgatói a Purnam Jógaoktatói akadémia oklevelét kapják.


Kinek ajánljuk:

 • Hatha jóga alapokkal és ismeretekkel rendelkező oktatónak és haladó gyakorlóknak

 • Mozgás, sport és fitness oktatóknak

 • Jóga gyakorlóknak, akik szeretnék színesebbé tenni vagy új megvilágításba helyezni saját gyakorlásukat

A tanfolyamot tartja: Kriston Adrienn és Czeizler Krisztina


A tanfolyam azoknak a már végzett jógaoktatóknak vagy épp képzésen részt vevőknek szól, akik érdeklődnek a Vinyasa Flow Yoga iránt és szeretnék azt a meglévő Hatha Jóga alapokat felhasználva oktatói szintre emelni.

bottom of page